Fonq Tuinmeubelen

Published Jan 03, 23
6 min read

Buitenhof Tuinmeubelen Venlo

Bij het behandelen van je tuinmeubelen kun je kiezen voor een beits of een olie. Lak laten we even buiten beschouwing, dit is naar onze mening het minst geschikt voor je tuinmeubelen. Dit komt omdat je de meubels dan afsluit met de laag lak, waardoor je het risico loopt dat ze gaan rotten of bladderen (tuinmeubelen son).

Een beits is de meest vochtregulerende optie en zorgt voor de langste bescherming. Een olie dringt diep in het hout, voedt en haalt de natuurlijke kleur van het hout weer naar boven. Met olie creëer je een matte uitstraling. Door gebruik van olie komt het natuurlijke karakter van je hout het best tot zijn recht.Hierdoor hoef je meubels minder vaak te behandelen. Ook is de teakolie extreem waterafstotend en vocht- en weerbestendig. wanneer je houten tuintafel al een keer is geolied, kun je dit nooit overschilderen met een beits. Kies dan te allen tijde voor een olie. Wanneer je houten tuinmeubelen sterk vervuild of vergrijsd zijn is het raadzaam deze eerst te reinigen.

Zo creëer je het optimale vertrekpunt voor het oliën van je tuinmeubelen. Geen zorgen: door de milde samenstelling van het product beschadigt dit product je hout niet. De zomer breekt bijna aan, dus tijd om de handen uit de mouwen te steken. Met onderstaande stappen haal ook jij dit seizoen weer het beste uit je tuinmeubilair - planken kopen.

Voor nu: handjes uit de mouwen en de hele zomer genieten! Nog vragen over de aanpak of de benodigde producten? Neem contact op met onze klantenservice:klantenservice - 072-5323331 (tuinmeubelen son).Maak je nieuwe tuinmeubelen schoon met een sopje van vloeibare zeep of tuinmeubelreiniger en een zachte borstel. Of laat de nieuwe tuinmeubels gedurende één maand buiten staan, zodat de regen het hout ontvet en de poriën opent (tuinmeubelen son) (huisje voor kat).

Hoes Tuinmeubelen Leenbakker

Als je ervoor kiest om te investeren in meubels van mangohout wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat deze zo lang mogelijk mooi blijven. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om je meubels er nog jaren als nieuw uit te laten zien en de prachtige warme tonen van het mangohout te kunnen behouden (tuinmeubelen son).

Mangohout kan onder andere worden onderhouden met olie en bijenwas. Met de volgende tips zorg je ervoor dat jouw kast, tafel of dressoir nog jaren een mangohouten pronkstuk zal zijn. Ondanks het feit dat mangohout in principe goed tegen water kan is het geen goed idee om er een emmer sop bij te pakken.

Om je mangohouten meubels zo mooi mogelijk te houden kan je de volgende tips in gedachten houden: Neem af met een licht vochtige doek, bij voorkeur een doek zonder stiksels om krassen te voorkomen. Vermijd schoonmaakspullen met een ruw oppervlak (tuinmeubelen son). Gebruik geen meubelpoets of schoonmaakmiddelen waar siliconen in zitten, want die kunnen hout op termijn uitdrogen.Zorg er bij het gebruik van vloeibare of spray-meubelpoets voor dat er geen restjes op een meubel achterblijven, want dit kan zorgen voor verkleuring. Zoals je ziet is voorzichtig schoonmaken dus eigenlijk het belangrijkst bij het onderhouden van mangohout. Zonder licht vochtige doek ben je nergens! Als je deze tips opvolgt zal je aan die doek ook vaak al voldoende hebben - tuinmeubelen son.

Beter voorkomen dan genezen is ook in de meubelwereld het devies: als je geen vlekken maakt hoef je ze er immers ook niet af te krijgen! Mocht het toch gebeuren dat er een grote hoeveelheid water op het meubelstuk terecht komt, wrijf het hout dan zo snel mogelijk goed droog om kringen en vlekken te voorkomen.

In principe is het niet nodig om het hout extra te behandelen, omdat de meubels die wij bij de Meubelimporteur verkopen allemaal reeds behandeld zijn tegen vlekken en vocht. Mocht je je meubel toch extra willen beschermen kan dit gedaan worden met minerale mangohoutolie. Deze olie biedt een extra beschermend oppervlak en wordt opgebouwd door het een paar keer opnieuw aan te brengen.

Nunspeet Tuinmeubelen

Laat de olie goed indrogen zodat je ook echt kan zien welk effect de behandeling op het mangohout zal hebben, zodat je bij het behandelen van het meubelstuk niet voor vervelende verrassingen komt te staan (tuinmeubelen son). Toch een beetje huiverig om meteen met olie aan de slag te gaan? Ook bijenwas kan worden gebruikt om je mangohouten tafel, kast of dressoir een extra oppepper te geven en is een goed alternatief voor mangohoutolie.

In dit geval kan mangohout een uitkomst bieden. Bijenwas geeft het mangohout een boost waardoor het zijn oude glans weer terugkrijgt. Ook worden de nerven beter zichtbaar zodat het contrast in de warme houtsoort weer extra in het oog springt. Bijenwas kan er ook voor zorgen dat het hout iets donkerder wordt, dus houd hier rekening mee.

Net zoals bij de olie is het handig om de bijenwas eerst uit te testen op een plek die als het ware verstopt is, zodat je zelf kan oordelen over het effect van de behandeling voordat je het hele meubelstuk onder handen neemt. Gebruik een doek om de was over het hout te verdelen en zie hoe het hout onder je vingers opleeft! Naast het feit dat het hout een tweede leven krijgt biedt de was ook een beschermend laagje.

Het belangrijkste is het voorkomen van krassen, kringen en natte vlekken. Daarnaast kan je olie of was gebruiken om het hout weer een oppepper te geven. Met deze tips ben jij klaar voor een toekomst vol prachtige mangohouten meubels! .U heeft gekozen voor een prachtig tuinmeubel gemaakt van bamboe - tuinmeubelen son. Bamboe is een natuurlijk materiaal met een uitstekende eigenschappen. Houdt u uw meubel het liefst zo goed als nieuw? Dan vindt u hieronder meer informatie over het onderhoud van bamboe. Bamboe heeft een harde buitenlaag, het is zelfs harder dan eikenhout en heeft weinig last van uitzet en/of krimp.

Ondanks dat bamboe erg hard is, is het erg belangrijk dat u, uw bamboe tuinmeubelen goed van onderhoud voorziet - tuinmeubelen son. Wij adviseren om uw tuinmeubel jaarlijks te beschermen met "WOCA Exterior". Kiest u bij het keuzemenu voor de "teak"-optie. Bamboe heeft net als teak de eigenschap om te gaan vergrijzen. Deze olie voedt de bamboe, gaat de vergrijzing tegen en heeft een anti-fungicide middel om schimmelvorming tegen te gaan.

Houe Tuinmeubelen

Onbehandelde bamboe kunt u enkel met een droge doek afnemen, gebruik geen vocht (past bij een picknicktafel). De met Woca Exterior Oil behandelde bamboe is vochtbestendig, maar het advies blijft om de bamboe bij vlekken met een licht vochtige doek af te nemen. Zorgt u ervoor dat u de bamboe na het schoonmaken met een vochtige doek ook goed afdroogt met een droge doek.

Heeft u last van een hardnekkige vlek die u er met een vochtige niet uit krijgt? Dan kunt u het bamboe schoonmaken met een daarvoor bestemde "Cleaner". Maak met een tuinslang de tafel nat en zorg ervoor dat deze helemaal doorweekt is - tuinmeubelen son. Hierdoor gaan de poriën van het materiaal open staan en is het eenvoudiger te reinigen.

Navigation

Home

Latest Posts

Mobilhome Karinthie

Published Mar 23, 23
10 min read

Luxe Mobilhome Concorde

Published Mar 21, 23
4 min read

Mobilhome Camper

Published Mar 21, 23
8 min read